RETURNAREA PRODUSELOR

RETURNARE FARA INVOCAREA UNUI MOTIV

Conform legislatiei in vigoare in Romania privind  regimul juridic al contractelor la distanta, produsele  cumparate de pe www.ilio.ro pot fi returnate in termen de 10 zile lucratoare de la cumparare (primirea produsului), fara invocarea unui motiv anume si fara penalitati .

Orice produs va putea fi returnat cu conditia de a fi transmis catre noi in aceleasi conditii in care a fost livrat: in ambalajul original, fara semne de deteriorare, uzura sau murdarie, cu toate documentele si accesoriile insotitoare.  

Cererile de retur se vor face DOAR IN SCRIS, la adresa de mail office@ilio.ro. Altfel de cereri (precum cele telefonice sau prin sisteme tip messenger) nu vor fi luate in considerare. Apoi noi va vom raspunde tot prin email indicand adresa unde puteti returna produsul.

Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice si este valabila doar in cazul produselor livrate prin intermediul curierilor. Nu pot fi returnate in baza legii produsele care au fost ridicate de la sediile noastre sau a celor livrate direct de catre personalul nostru, ele nefiind considerate comert la distanta.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client si vor fi platite direct curierului rapid ales de acesta. SCHIMB DE PRODUSE In cazul in care clientul doreste inlocuirea cu un alt produs Ilio, se va face un schimb de colete prin curierul nostru. Noi vom trimite curierul cu un nou produs, iar clientul trebuie doar sa aiba pregatit produsul initial, in ambalajul initial, insostit de actele aferente. Dupa caz, acest schimb de colete costa 15 lei pentru Bucuresti si Jud Ilfov si 30 lei pentru restul tarii. Rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de maxim 30 de zile de la retur in contul indicat de client, la adresa office@ilio.ro.

Atentie!

Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

Nu expediati coletul cu plata ramburs, acesta va fi refuzat fara nici un fel de notificare ulterioara. Orice retur care nu respecta conditiile de mai sus va fi refuzat.


Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in urmatoarele acte normative: 

Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta. 

Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

RETURNAREA PRODUSELOR CU DEFECT

In cazul sesizarii unor defecte ale produsului, clientul poate solicita returnarea acestuia in maxim 24 de ore de la livrare.(primirea produsului). Returnarea se va face in  ambalajul original nedeteriorat, impreuna cu toate etichetele intacte si documentele insotitoare aferente. Noi vom inlocui acel produs cu unul identic sau – daca acest lucru nu este posibil – vom inapoia suma platita pentru acel produs.

Atentie!

Nu se poate invoca garantia in conditiile utilizarii improprii sau incorecte a produsului.

RETURNAREA PRODUSELOR FACUTE LA COMANDA

Conform Ordonantei 130/2000 Cap. 2, Art. 10, produsele realizate la comanda nu pot fi returnate: “Consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile au convenit altfel: c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.”


Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.ilio.ro.